NJV de Haven

zeilvereniging NJV de haven

Groepen

Mini's

7 tot 10 jaar oud
De mini’s, vanaf 7 jaar hebben elke zaterdag een opkomst van 11:00 tot 13:00. In het zeilseizoen varen ze elke zaterdag in onze houten vletten met originele zeilen. De mini’s zeilen onder andere op het Spaarne, de Put van Vink en de Molenplas onder leiding van de ministaf.

De mini’s leren omgaan met het materiaal, maken kennis met zeilen, roeien en halen diverse eigen diploma’s. Er wordt bij de mini’s gewerkt richting het CWO I diploma.

Naast de zeilervaringen wordt er bij de mini’s ook aandacht besteed aan verschillende sociale vaardigheden. Het werken in teamverband, verantwoordelijk zijn voor een boot en je bootsmaatjes, saamhorigheid en groepsgevoel zijn daar een belangrijk onderdeel van.

Junioren

10 tot 14 jaar

Bij de junioren leren de leden zelfstandig
te varen in de vletten met volledig tuig.
Er wordt gewerkt aan de
verantwoordelijkheid van de leden door
een bootsman en kwartiermeester aan te
wijzen.

Naast spelletjes, en uitdagende
activiteiten wordt er ook les gegeven in
zeilen volgens het CWO-systeem en
krijgen de leden de mogelijkheid om
hun CWO I en II te halen.

Senioren

14 tot 18 jaar oud
De Senioren gaan al heel zelfstandig hun eigen gang. De leeftijd ligt tussen de 14 en 18 jaar.

Dankzij de opgedane ervaring bij de Mini’s en Junioren beschikken veel Senioren over de benodigde zeildiploma’s, namelijk hun CWO I en/of CWO II. Wanneer geen zeilervaring aanwezig is, is er de kans om dit te leren. Op de achtergrond is begeleiding aanwezig van de Senioren staf.

De Senioren zeilen in polyester 16 kwadraten en hebben de mogelijkheid om hun CWO-kielboot III te behalen. Verder is er de mogelijkheid om te trainen voor CWO IV en aan de slag te gaan als beginnend zeilinstructeur.

Winterprogramma

In de winter zijn wij niet gesloten. Wij
gebruiken deze tijd om met de leden
onderhoud te verrichten aan de boten. Voornamelijk het schuren en lakken van onze klassieke vletten.
Daarnaast hebben wij een ruim programma
met spellen en houden wij instructiedagen.
Op de instructiedagen leren de leden alle
theorie dat nodig is om zich te blijven
ontwikkelen en uiteindelijk diploma’s te
halen.

Weekenden en zomerkampen

Alle groepen gaan drie keer per jaar op kamp. Er is een najaarsweekend, winterweekend en zomerkamp.

De Mini’s gaan in totaal 5 dagen op zomerkamp. De Junioren gaan 10 dagen op zomerkamp en de Senioren gaan 14 dagen op zomerkamp. De Mini’s en de Junioren varen richting de Kaag, Vinkeveen en de Westeinderplassen. Zij slapen in tenten op een vaste plek aan de kade. Ook wordt er voor hun gekookt door de kookstaff.

De Senioren gaan naar Friesland. Ze varen via het Noordzeekanaal en de Oranjesluizen naar het IJsselmeer, en dan de lange tocht over de randmeren naar Friesland. De Senioren slapen aan boord van de boot onder de dektent en koken met elkaar.

De weekenden zijn onderdeel van het programma voor de groepen. De prijs zit dan ook inbegrepen bij het lidmaatschap. Het zomerkamp staat los van het programma. Hiervoor vragen wij dan ook nog een extra vergoeding.